Advertisement

촉촉하고 부드러운 당근 케이크 만들기 ☺︎ Sweet Carrot Cake l 양이의 부엌

촉촉하고 부드러운 당근 케이크 만들기 ☺︎  Sweet Carrot Cake l 양이의 부엌 화질을 1080p로 설정하시면
더 좋은 화질로 감상하실 수 있어요.
좋아요와 구독은 컨텐츠 제작에 큰 힘이 됩니다❣️




안녕하세요.
오늘의 메뉴는 당근케이크 입니다!
이 레시피는 여러번의 테스트를 거쳐서 완성되었어요.
이 레시피의 특징은 시트가 굉장히 촉촉해요-
그리고 부드러운 크림이 정말 맛있답니다!
크림은 무겁지 않았으면 해서
버터가 들어가지 않은 레시피로 만들어 보았습니다.
시트는 설탕을 줄여 단맛을 낮췄구요, 대신에크림이 달달해서 함께 드시면 딱 좋아요☺️
만들기도 간단하니 한번 도전해보세요:D


•넛맥가루는 향신료에요.
계피가루만 넣으셔도 충분해서 생략가능해요:)

•식물성 오일은 카놀라유나 포도씨유를 사용하시면 됩니다. 올리브유는 향이 강해서 추천드리지 않아요.


5cm 지름 컵케이크 8-9개 분량


-케이크 시트 재료

당근 160g
호두 40g

박력분 130g
계피가루 2 작은술
넛맥가루 2 작은술
베이킹 파우더 4g
베이킹 소다 4g
흑설탕 70g
하얀설탕 25g

달걀 2개
카놀라유 또는 포도씨유 130g


-크림 재료

크림치즈 250g
설탕 40g
우유 10g


-당근 시트 만드는 법

1-당근은 강판에 갈고, 호두는
160도 오븐에 10분간 구워 준비합니다.

2- 큰볼에 체친 가루들을 모두 넣고 흑설탕과 설탕도 넣어 준비합니다.

3- 달걀을 풀고 오일을 조금씩 더해가며 거품기로 잘 섞어주세요.

4- 준비해둔 가루류에 달걀혼합물을 넣고 잘 섞어준 뒤에, 당근과 호두를 넣어 가볍게 섞어줍니다.

5- 짤주머니에 담아 머핀틀의 3분의2 지점까지 반죽을 부어줍니다.
160도로 예열한 오븐에 18-20분 정도 구워주세요.


-크림 만드는 법

1- 실온에 두어 말랑한 크림치즈를 볼에 넣고,
주걱으로 잘 풀어주세요.

2- 설탕을 넣고, 크림이 부드러워지고
설탕이 녹도록 잘 섞어줍니다.

3- 마지막으로 우유를 넣고 잘 섞어주세요.

4- 원하는 깍지에 담아 원하는 모양으로 짜주세요.
저는 13mm 원형깍지를 사용했어요:)





Hello.
Today's menu is carrot cake.
This recipe was completed after several tests.
This recipe features a very moist sheet.
And the soft cream is really delicious!
I hope the cream is not heavy.
I made it with a recipe that doesn't contain no butter.
The sheets are sweetened by reducing sugar, but instead, the cream is sweet, so it's good to eat together.☺️
It's easy to make, so give it a try:D


• Nutmeg is a spice.
It's enough to add cinnamon powder, so you can skip it:)

•Use canola oil or grape seed oil for vegetable oil. I don't recommend olive oil because it has a strong scent.



8-9 cups in 5cm diameter

-Cake sheet material

160g carrot
walnut 40g

130g of force powder
cinnamon powder 2 tsp
Nutmeg powder 2tsp
baking powder 4g
baking soda 4g
70g of brown sugar
25g white sugar

two eggs
130g of canola or grape seed oil


-Cream Material

cream cheese 250g
40g of sugar
10g of milk


-How to make a sheet.

I - grind the carrot into the steel plate,
and the walnut is
Bake in a 160 degree oven for 10 minutes.

2- Prepare the powder in a large bowl with black sugar and sugar.

3- Beat in eggs and add oil little by little, mixing well with a whisk.

4- Add egg mixture to prepared flour and mix well, then add carrots and walnuts and mix lightly.

5- Put it in a short pocket and pour the dough into two thirds of the muffin pan.
Bake in a 160 degree oven for 18 - 20 minutes.



-How to make cream.

1- Place the cream cheese at room temperature in a bowl.
Please use a spatula to loosen it well.

2 - Add sugar, cream smooths,
Mix sugar well to dissolve.

3 Finally, add milk and mix well.

4- Put it in the desired skillet and squeeze it into the desired.
I used a 13mm round clip:)

당근케이크,당근케이크만들기,당근케이크 만들기,당근케이크 레시피,당근 케이크,홈베이킹,쉬운 홈베이킹,쉬운 베이킹,양이의 부엌,당근,케이크만들기,케이크,생일케이크,기념일,기념일케이크,머핀,당근머핀,

Post a Comment

0 Comments