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[ENG] 가을약밥 :: Yakbap | Back to the Basic | Macrobiotic | vegan cooking | 기본요리 | 초보요리 | 쉬운요리

[ENG] 가을약밥 :: Yakbap | Back to the Basic | Macrobiotic | vegan cooking | 기본요리 | 초보요리 | 쉬운요리 마크로비오틱 X 마카롱여사

마카롱여사님과 함께 한 가을에 먹기좋은 약밥입니다.
수수와 땅콩이 들어가서 오독오독 씹는 식감이 너무 좋아요.
가을이 지나기 전에 건강한 약밥 만들기 따라해보세요~!


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가을약밥


[ 재료 ]
찹쌀 2.5컵
수수 0.5컵 [200미리 컵기준]
밤 150g
생땅콩 120g
은행 50g
감말랭이 60g
대추 6개
-양념 : 흑설탕[머스코바도]5T ,소금 1/3t, 참기름 2T, 계피가루 조금

[ 만드는 법 ]
1. 찹쌀과 수수는 씻어서 하룻밤 불린다.
2. 땅콩은 끓는물에 5분 삶아 물기를 빼준다.
3. 찜기에 면보를 깔고 불린찹쌀과 수수를 넣는다.
4. 찜기에 김이 오르고 중불에서 30분간 쪄낸다.
5. 1차로 쪄낸 찹쌀수수에 양념과 재료를 섞어준다.
6. 재료를 섞은 찹쌀수수를 찜기에 넣고 끓기 시작하면 중불에서 30분간 찐다.
7. 원하는 모양으로 성형해서 만든다.


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[ Ingredient ]
2.5 cups glutinous rice
0.5 cups sorghum [200 mm cup standard]
150g chestnut
120g peanut
50g ginkgo nut
60g dried persimmons
6 dates
-Seasoning: Brown sugar [Musco Vado] 5T, Salt 1/3t, Sesame oil 2T, Cinnamon powder

[ Recipe ]
1. Wash glutinous rice and sorghum and soak overnight.
2. Boil the peanuts in boiling water for 5 minutes and drain.
3. Spread towel on a steamer and add soaked glutinous rice and sorghum.
4. Steam on medium heat for 30 minutes when steam rises.
5. Mix the seasoning and ingredients in the first steamed glutinous rice and sorghum.
6. Put the ingredients mixed with glutinous rice and sorghum in a steamer and steam it for 30 minutes on medium heat when it starts to boil.
7. Make it by shaping it into the desired shape.


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