Advertisement

🔥Element of Fire🔥 - Shen🔥 - Το πνεύμα της φωτιάς🔥

🔥Element of Fire🔥 - Shen🔥 - Το πνεύμα της φωτιάς🔥 🔥Sagittarius Season - 🔥Element of Fire🔥 - Shen🔥
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Κάθε τι, από το ανεκδήλωτο έως το εκδηλωμένο, κατατάσσεται σε ένα από τα 5 «στοιχεία», αφού αυτά αποτελούν τις πρωταρχικές κινήσεις στον κόσμο.
Κάθε στοιχείο εκπροσωπεί ένα απροσμέτρητο φάσμα πραγμάτων και καταστάσεων. Κατά συνέπεια, οι αντιστοιχίες κάθε στοιχείου είναι ατελείωτες και αφορούν τα πάντα.
Στο 1ο στάδιο της εκδήλωσης, δεν υπάρχει ακόμη κίνηση και η φάση αυτή αποτελεί τον προγενέστερο ουρανό先天 (xiantian), όπου η Ύπαρξις δεν έχει ακόμη προβάλλει.
Το 1ο αυτό στάδιο αντιστοιχεί στο στοιχείο νερό, tài yīn (πολύ yīn) 太陰, το οποίο, όπως και το ΟΛΟΝ, αντιπροσωπεύει την δυναμική βάση για κάθε εκδήλωση στην ζωή. Ταυτίζεται με το ενιαίο πεδίο ή πεδίο των άπειρων δυνατοτήτων.
Το 2ο στάδιο, αντιστοιχεί στην φωτιά, tài yáng (πολύ yáng) 太陽, όπου το ΟΛΟΝ «κινείται μακριά» από τον Εαυτό του, συνειδητοποιώντας έτσι την ύπαρξή του. Έτσι η φωτιά, πριν από την εκδήλωση, αντιστοιχεί σε μια κατάσταση υπέρτατης κίνησης: Όταν όλα τα δυναμικά έχουν προβάλλει από το πεδίο του απείρου, πριν να συμβεί η υλοποίησις. Η φωτιά είναι το επίπεδο όπου φαίνεται για πρώτη φορά αυτό που Άρχει, ο Δημιουργός.
Μετά από το επίπεδο της φωτιάς, αρχίζουν να εκδηλώνονται οι κόσμοι. Οι κόσμοι δημιουργούνται μετά από το πρωταρχικό πάντρεμα πυρός και ύδατος.
Αυτό το πάντρεμα βρίσκεται στο εσώτερο είναι κάθε εκδηλωμένης υπάρξεως.
Γι’ αυτό η φωτιά, όπως και το νερό, είναι ρευστά.
Η φωτιά, όπως την αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας στο φυσικό πεδίο, στην πρωταρχική της υπόσταση, όπως προαναφέραμε ήδη, είναι μια «φάση», μια κατάσταση ενέργειας, μια ποιότητα που εκπροσωπεί μυριάδες πράγματα.
Σχετίζεται με την συνειδητότητα και την αναγνώριση του πρωταρχικού δυναμικού που ενυπάρχει στα πάντα. Σχετίζεται με κάθε είδους αναγνώριση.
Η φωτιά είναι αυτή που φωτίζει το νερό, μέσα από το οποίο ανταλλάσσουμε πληροφορίες με τους κόσμους πέρα από την ύλη. Άρα η φωτιά είναι το στοιχείο, που μπορεί να φέρει το ασυνείδητο σε συνείδηση. Μπορεί να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε το μη αντιληπτό.
Το στοιχείο φωτιά είναι που φωτίζει την πληροφορία που υπάρχει. Χωρίς το στοιχείο αυτό, δεν μπορούμε να «βουτήξουμε» στο νερό για να πάρουμε βοήθεια και πληροφορίες από το «Κοσμικό Πεδίο», αλλά ούτε και να αναγνωρίσουμε τα στοιχεία που υπάρχουν στο κληρονομημένο μας δυναμικό, άρα και να τα αξιοποιήσουμε.
Το στοιχείο φωτιά συνδέεται απόλυτα με το παρόν, την μόνη κατάσταση που υπάρχει, αφού όλα υπάρχουν ταυτόχρονα, απλώς σε διαφορετικές ταχύτητες. Γι’ αυτό η φωτιά κυβερνά επίσης την ταχύτητα και την επιτάχυνση. Οποιαδήποτε επιτάχυνση, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ανήκει στο στοιχείο αυτό.
Έτσι, το στοιχείο της φωτιάς, αντιστοιχεί επίσης σε κάθε κορυφωμένη δράση και κίνηση.
Είναι το στοιχείο που επικρατεί, στην πρώιμη ενηλικίωσή μας, όπου αρχίζουμε και αποκτούμε συνείδηση των πραγμάτων, του εαυτού μας, των άλλων και μπαίνουμε στην φάση υλοποίησης των πλάνων που έχουμε σχεδιάσει.
Στην καθημερινότητά μας, αντιστοιχεί σε κάθε στιγμή έμπνευσης, συνειδητοποίησης, γνώσης ή σε κάθε στιγμή που κορυφώνεται μια προσπάθειά μας. Σε κάθε στιγμή και φάση που κάποιο σχέδιό μας ή κάποια προσπάθειά μας κλιμακώνεται.
Η φωτιά ως κίνηση ενέργειας συνδέεται με την ποιότητα που μας βοηθά να «κοιτάμε» και να αντιλαμβανόμαστε. Με το φως, την ημέρα, το μεσημέρι, το καλοκαίρι, την ζέστη, κάθε φάση εγρήγορσης, κάθε τι ορατό, αλλά και με τα οράματα και την οπτική που έχουμε για τα πράγματα. Συνδέεται επίσης με την εστίαση, την αδιάκοπη κίνηση, δράση και την μετάδοση.
Συνδέεται με κάθε τι το ουσιαστικό και άρα πυρηνικό . Άρα στο σώμα μας αντιστοιχεί στην καρδιά, που κινεί και διαχέει την θερμότητα μέσα σε αυτό, αποτελώντας τον πυρήνα της ζωής και της υπάρξεώς μας. Σε κάθε σώμα, η καρδιά είναι το όργανο που συνδέεται με το παρόν και με την αλήθεια, έννοιες απόλυτα συνδεδεμένες με την φωτιά και το φως που αυτή φέρει.

Όταν το στοιχείο φωτιά μέσα μας είναι σε ισορροπία, ο εξωτερικός εαυτός συντονίζεται με τον εσωτερικό, αληθινό Εαυτό. Στα πάντα επικρατεί η Τάξις & η Αρμονία.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Με αγάπη
Ireth

sagittarius,season,november,december,2019,sun,in,fire,element,shen,neidan,alchemy,channelyourself.gr,inspiratrion,creativity,new,moon,

Post a Comment

0 Comments